Pakkeliste til den korte vandretur

Man kan ikke lave en pakkeliste som passer 100% til alle vandreture. Da alle ture er forskellige og derfor skal listen suppleres med ting ud fra f.eks. vejret, etapens længde og om den indeholder mange højdemeter eller er det et fladt terræn. Så derfor tager denne pakkeliste udgangspunkt i de mest basale ting, som du som du ikke kan undvære uanset hvor du befinder dig. Vi ser f.eks. nærmere på vandrestøvler, rygsæk sovepose, telt, beklædning osv. 

Pakkeliste, Pakkeliste til den korte vandretur, wellness+
Photo by Strauss Western on Unsplash

1. Backpacking rygsæk

Hvilken rygsæk skal du vælge? Ved korte vandreture har du behov for en mindre oppakning, og du kan med fordel vælge en rygsæk som er ultralet og kompakt. Mange nye rygsække indeholder en mindre rygsæk i top låget. Så hvis du f.eks. er ude på en længere vandretur og du så slår lejere. Så tager man ofte ud på mindre vandreture fra lejeren og så er det super smart at have en mindre rygsæk integreret i din store rygsæk.   

Læs også artiklen: Sådan vælger du den perfekte backpacking rygsæk – Guide og råd 

2. Beklædning

Jeg sørger altid for at have tøj på, som kan anvendes i alle situationer. På den måde skal du ikke slæbe på ekstra tøj. Udover lidt ekstra undertøj og sokker. Når du vælger dit tøj, så kan du med fordel vælge tøj af uld og syntetiske materialer. Da uld lugter mindre, kan holde mere fugt og varme. Tøj af syntetiske materiale er mere slidstærkt, lettere og tørrer hurtigere. Du kan med fordel anskaffe: En skaljakke, skalbukser, en fleecetrøje, vandrebukser, uld undertøj, lange underbukser, sokker, indersokker, hue, kasket, halsedisse, handsker osv. 

3. Vandrestøvler

Der findes mange forskellige vandrestøvler og det kan være svært at vælge. Men vi anbefaler at du får et par støvler frem for et par sko, fordi de beskytter bedst mod vand, sne, sten, krat og forstuvninger. Derudover skal du sætte dig ind i hvilket underlag du skal vandre på således at du vælger et par støvler som matcher det i stivhed og materiale. 

Læs også artiklen: Vandrestøvle guide: Sådan vælger du dine vandrestøvler (2022)

Pakkeliste, Pakkeliste til den korte vandretur, wellness+
Photo by Thom Holmes on Unsplash

4. Hygiejne

Det er meget individuelt hvor meget man går op i hygiejnen og hvor meget man har behov for. Personligt har jeg altid toiletpapir, tandbørste, tandpasta, solcreme, plastpose til skrald, plaster/støttebind, vådservietter og desinficerende gel med i rygsækken. 

5. Overnatning

Der er mange forskellige måder at overnatte på du kan anvende et telt, tarp, bivy, hytte eller et shelter. Dit valg vil formentligt afhænge af vejret og om vægtoptimering. Mange vandre i flok og hvis det er nødvendigt med et telt kan man dele teltet.

6. Lejrudstyr

Der er nogle ting som man skal have til lejeren og det er sovepose, evt. lagenpose, liggeunderlag, lighter, pandelampe eller lygte 

Pakkeliste, Pakkeliste til den korte vandretur, wellness+
Photo by Paul Jewkes on Unsplash

7. Køkkengrej og mad

Her kan man hurtigt få for meget vægt i rygsækken, så du kan med fordel dele med en anden for at vægtoptimere. Du kan evt. overveje at anskaffe en multifuel brænder til turen. Jeg pakker altid lidt kogegrej, tændstikker, lighter eller strygestål, kop, bestik, tallerken, opvaskesvamp, termokande, termokrus og opvaskemiddel i en lille flaske

Når jeg pakker mad til turen, tager jeg altid ekstra krydderier med. De vejer ikke så meget, men gør en kæmpe forskel. Det er også en god ide at vælge madvarer som smager af meget, selvom du kun skal bruge lidt f.eks. Sennep, humus og løg. Honning har jeg også altid med, det søde teen og smager god på havdregrøden om morgenen eller på en skive brød om eftermiddagen. Jeg kan anbefale: Frysetørret retter, havregryn, müesli, knækbrød, tortillas, spegepølse, tun, makrel, honning, nøddeblanding, stenalderbrød og müeslibarer 

8. Diverse

Førstehjælp herunder plaster, vabel plaster, bandage, smertestillende medicin, allergi piller osv. er absolut nødvendigt at have med. Derudover er et kort og kompas også vigtigt. Derudover plejer jeg at medbringe en drikkedunk, kniv, multitool, solbriller, vandtætte pakposer, siddeunderlag, GPS, Kikkert, Kamera og Powerbank eller ekstra batterier.

Læs også artiklen: wellness+ ser nærmere på KETO

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Top artikler

Annoncer

Ny Forhandler VoLab Copy

Følg os på Sociale medier

Følg wellness+ på de sociale medier