Guide: Hvilket Padel bat skal du anvende til Padel tennis?

Når du spiller Padel tennis, så er det vigtigt med det rigtige Padel bat

I denne guide ser vi nærmere på hvilke faktorer du skal tage stilling til for at vælge netop det Padel bat som passer til din spille stil. I Padel tennis anvender man ikke en ketcher men et bat. Battet kan ligne en ketcher i sin form, men i stedet for strenge, så har et Padle bat en stor flade med huller. Herunder ser vi nærmere på battets form og materiale. Ud fra dette kan du vælge det Padel bat som passer dig når du spiller Padel tennis

 

Padel tennis, Guide: Hvilket Padel bat skal du anvende til Padel tennis?, wellness+

Photo by Manuel Pappacena on Unsplash

Der findes tre slags til Padel tennis

Der findes tre slags bat i Padel tennis: Det runde, det dråbeformede og det diamantformede.

Det runde bat – Nybegyndere

Hvis du er nybegynder så er dette bat ideel til dig. Da battets runde form og størrelse hjælper dig med at kontroller dit slag. Midt på dette bat, finder du det vi kalder et sweetspot. Et sweetspot er det punkt, som du skal ramme for at give dig en god føling med bolden. Men det er også det spot som gør at du har svært ved at styre bolden eller give den fart på. 

Det dråbeformede Padel bat – Let øvede

På det dråbeformede bat er sweetspot’et placeret lige over midten. I forhold til det runde bat, så har spottet en mindre størrelse. Så du har mindre risiko for at ramme det. Men til gengæld kræver dette bat langt mere teknik og derfor er det et godt bat til let øvede spillere.   

Det diamantformede bat – Rutinerede

Sweetspottet på det diamantformede bat er endnu mindre og det er placeret betydeligt højere på battet. Dette bat er et tungt og det er mere udfordrende at ramme bolden. Samtidigt bidrager battet til en power i dine slag og en mindre føling med bolden. Derfor sætter battet høje krav til spillernes teknik. 

Køb et Padel bat
Padel tennis, Guide: Hvilket Padel bat skal du anvende til Padel tennis?, wellness+
Photo by Vincenzo Morelli on Unsplash

Hvilket materiale skal dit Padel bat være lavet af?

Når du skal vælge hvilket  Padel bat du skal anvende til Padel tennis, så er det vigtigt at tage stilling til battets materiale. De to mest anvendte bats er enden lavet af glasfiber eller karbon. 

Et bat lavet af karbon

Karbon har som udgangspunkt en bedre holdbarhed og tilfører rent teknisk en stivhed i battet, som er god til dig som kan lide at spille aggressivt og ønsker power i dine slag. I Padel tennis kan det være en fordel at opnå maksimal fart i dine slag og det kan dette bat hjælpe dig med.

Et bat lavet af glasfiber

Hvis du er nybegynder og lige startet til Padel tennis, så er et gladfiber bat et udmærket starter bat. Glasfiber bliver ofte anvendt i produktionen af de billiger modeller, og er i modsætning til karbon knapt så holdbart og stift. Men det giver dig alligevel en større elasticitet og en god berøring med boden.

Padel tennis, Guide: Hvilket Padel bat skal du anvende til Padel tennis?, wellness+
Photo by Vincenzo Morelli on Unsplash

Hvilken bold skal du anvende til Padel tennis

I Padel tennis er bolden mindre i størrelse og tykkelse, end en tennisbold. Der findes Padel bolde med et højt og et lavt tryk. De bolde som har et lavt tryk, er tykkere i materialet og derfor holder de i længere tid, end bolde med et højt tryk. Bolde med et højt tryk er derimod lettere, og derfor giver de en bedre fornemmelse af bolden samt den giver en større komfort i dit  spil.

Læs også artiklen “Hjertesundhed på dit Apple Watch”

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Top artikler

Annoncer

Ny Forhandler VoLab Copy

Følg os på Sociale medier

Følg wellness+ på de sociale medier