Wellness+ ser nærmere på KETO

Hvorfor er en KETO diæt så effektiv i forbindelse med et vægttab? Hvad betyder det at være i ketose? Eksperterne på området siger, at den mindsker appetitten, afskaffer sukkertrangen og skaber et kalorieunderskud. Det er næsten for godt til at være sandt, og derfor ser wellness+ nærmere på KETO diæten i denne artikel. Ketostix teststrimler kostplan

Hvad er KETO?

Kort og godt så handler keto om at tvinge kroppen til at forbrænde fedt frem for kulhydrater. Dermed kommer kroppen i en tilstand, som man kalder ketose. For at komme i ketose, kræver det en stram KETO kostplan. 

KETO, Wellness+ ser nærmere på KETO, wellness+
Photo by Louise Hansel on Unsplash

Hvad er ketose?

Kulhydrater er som udgangspunkt musklerne og hjernens foretrukne brændstof. Derfor udgør de størstedelen af din daglige kost. Kulhydrater får du bl.a. af kornprodukter, kartofler, frugt, slik og sodavand. Vælger du at følge en KETO diæt, så skal du skære kraftigt ned på dit kulhydratindtag. Da det får din krop til at hente brændstof til dine muskler og hjerne fra andre energikilder. Der sker simpelthen en omdannelse af fedtstofferne, så de bliver til ketonstoffer. Det er måske lidt indviklet, men kort fortalt, så benytter disse stoffer kroppen på samme måde som kulhydraterne. Men i modsætning til kulhydraterne, så trækker disse stoffer på kroppens energirige fedtdepoter. Hvor kulhydrater omdannes enten til direkte energi, sætter sig som fedt eller gemmer sig i lagre i kroppen. Så når du kommer i ketose, så fedt forbrænder du

KETO, Wellness+ ser nærmere på KETO, wellness+
Photo by Carly Jayne on Unsplash

Hvor lang tid tog det, for at komme i ketose?

I mange år har din krop været vant til kulhydrater og skal nu vænne sig til den nye livsstil. Derfor skal du væbne dig med lidt tålmodighed, det kræver lidt tilvænning og det kan give nogle mærkbare fysiologiske ændringer. Da wellness+ testede dette, oplevede jeg nedsat appetit, hovedpine og træthed. Det er også normalt at opleve øget energi, øget tørst og dårlig smag i munden. Det kan tage op til to uger før kroppen normaliseres og vender sig til KETO diæten. Det er forskelligt fra person til person, hvornår kroppen går i ketose. Det vil typisk tage et par dage, men for nogen vil der gå en uge inden det sker. Men det kræver at man følger en stram KETO kostplan. 

KETO, Wellness+ ser nærmere på KETO, wellness+
Photo by Ella Olsson on Unsplash

Væske og salt er vigtig i en KETO diæt

Når man starter en KETO diæt, skal man være ekstra opmærksom på at kroppen mister en masse vand og salt. Dine celler behøver salt og kroppen skal have rigeligt med væske. Så husk det – Det er også en hjælpende hånd gennem omstillingsfasen.

Wellness+ målte mængden af ketoner

Ved hjælp af ketostix teststrimler kan du måle hvornår din krop er i ketose. Det kan være svært at vide hvornår ketosen rammer, hvis man ikke måler det og det er super nemt at gøre måle det med ketostix teststrimler.

Køb Ketostix teststrimler  

Læs også artiklen Hvad er sandt eller falsk? Vi afliver 7 myter om mad

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Top artikler

Annoncer

Ny Forhandler VoLab Copy

Følg os på Sociale medier

Følg wellness+ på de sociale medier