Hjertesundhed på dit Apple Watch

Wellness+ har valgt at teste Apple Watchs sundhedsapp, herunder EKG funktionen. Apple Watch kan nu hjælpe en med at identificere tidlige advarselstegn fra hjertet. Det synes jeg er en interessant detalje, at tilføje til uret og derfor skulle det testes.

Tag et EKG med dit Apple Watch

De nye Apple watch indeholder et EKG, også kaldet et elektrokardiogram. Det er en test som registrerer omstændighederne og styrken af de elektriske signaler, som opstår af din hjerterytme. Den fortæller lægen noget om din hjerterytme og indikere hvis der er nogle uregelmæssigheder. EKG- appen er som udgangspunkt tilgængelig på Apple Watch Series 4, Series 5 og Series 6. 

Få mere information

Apple Watch, Hjertesundhed på dit Apple Watch, wellness+
Photo by Luke Chesser on Unsplash

Hvordan tager den et EKG?

Dit Apple Watch tager et EKG direkte fra dit håndled. Den måler hjerterytmen og registrere hvis du har hurtige eller springende hjerterytme. På undersiden af urskiven er der indbygget en terminal, som sammen med Digital Crown, sender målingen til EKG appen. Det er vigtigt at vide at EKG appen ikke kan se forskel på et hjerteanfald, blodpropper, et slagtilfælde eller andre hjerte-relaterede tilstande. Men den kan indikere at der er noget galt og så sender den en notifikation, så du ved at du skal kontakte lægen.

Her kan du købe: Apple Watch Series 4, Series 5 og Series 6

Wellness+ erfaringering med Apple watch

Et Apple Watch har en række funktioner, som hjælper dig til et sundere liv. Jeg har selv benyttet et i mange år. Mest for at tracke min daglige aktivitet. Hvilket uret er fantastisk til. Men nu vil jeg teste EKG-Appen. Jeg har ikke selv hjerteproblemer, derfor udstyrede jeg min far med et ur. Da denne funktion er for alle, men specielt for de personer, som oplever symptomer. Som hurtig puls eller oversprunget hjerteslag. Min oplevede at det gav en vis form for tryghed at have uret. Det faktum at den kan tage hans puld og EKG hvis han oplever symptomer. Gav ham en form for ro i kroppen. Det er også smart at uret, måler din hjerterytme, sender en notifikation hvis der er nogle uregelmæssigheder og derefter gemmer målingerne inde på din sundheds app.

Er et smarts redskab, både for patienter og lægen. Da du kan tage målingerne med ned til din læge. Så har lægen et sagligt grundlag, når der skal tages beslutninger angående yderligere undersøgelser. For i 87,8% af målingerne som Apple Watch foretog i test, viste sig at være korrekte målinger. Det kan ikke 100% erstatte en måling foretaget på sygehuset, men det er et fantastisk redskab i det daglige. Wellness+ er helt vilde med Apple Watchs nye EKG App.

Få mere information

Læs også artiklen wellness+ ser nærmere på Keto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Top artikler

Annoncer

Ny Forhandler VoLab Copy

Følg os på Sociale medier

Følg wellness+ på de sociale medier